Main Article Content
Abstract
Article Details
Authors who publish with this journal agree to the following terms:
- Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgment of the work's authorship and initial publication in this journal.
- Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgment of its initial publication in this journal.
- Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).
References
- Agusta, A. 2000. Minyak Atsiri Tumbuhan Tropika Indonesia. Bandung: ITB.
- Brahmana, H.R. 1991. Pengaruh penambahan minyak kruing dan besi oksida terhadap mutu minyak nilam (Patchouli oil). Komunikasi Penelitian 3(4). 330-341.
- Ginting, S. 2004. Pengaruh Lamanya Penyulingan Terhadap Rendemen Dan Mutu Minyak Atsiri Daun Sereh Wangi. Penelitian. Fakultas Pertanian Universitas Sumatra Utara.
- Guenther, E. 1952. Minyak Atsiri, Diterjemahkan oleh Ketaren Jilid V. Jakarta: UI-Press.
- Ketaren, R. 1981 Minyak Atsiri. Bogor: Institut Pertanian Bogor.
- Ketaren, R. 1986. Pengantar Teknologi Minyak dan Lemak Pangan. Jakarta: Universitas Indonesia Press.
- Lutony, T.L. dan Rahmayati, Y. 2000. Produksi dan Perdagangan Minyak Atsiri. Jakarta: Penebar Swadaya.
- Rohman, M. 2007. Isolasi dan Identikasi Senyawa Volatil dalam Bunga Kenanga (Cananga Odorata) dengan teknik Efleurasi. Skripsi. Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam. Universitas Islam Indonesia. Jogjakarta.
- Sastrohamidjojo, H. 2002. Minyak Atsiri. Jogjakarta: Universitas Gajah Mada press.
- Yuhono J.T. dan Suhirman, S. 2008. Status Pengusaha Minyak Atsiri dan Faktor-Faktor Teknologi Pasca Panen yang Menyebabkan Rendahnya rendemen Minyak. Penelitian. Balai Penelitian Tanaman Obat dan Aromatik
References
Agusta, A. 2000. Minyak Atsiri Tumbuhan Tropika Indonesia. Bandung: ITB.
Brahmana, H.R. 1991. Pengaruh penambahan minyak kruing dan besi oksida terhadap mutu minyak nilam (Patchouli oil). Komunikasi Penelitian 3(4). 330-341.
Ginting, S. 2004. Pengaruh Lamanya Penyulingan Terhadap Rendemen Dan Mutu Minyak Atsiri Daun Sereh Wangi. Penelitian. Fakultas Pertanian Universitas Sumatra Utara.
Guenther, E. 1952. Minyak Atsiri, Diterjemahkan oleh Ketaren Jilid V. Jakarta: UI-Press.
Ketaren, R. 1981 Minyak Atsiri. Bogor: Institut Pertanian Bogor.
Ketaren, R. 1986. Pengantar Teknologi Minyak dan Lemak Pangan. Jakarta: Universitas Indonesia Press.
Lutony, T.L. dan Rahmayati, Y. 2000. Produksi dan Perdagangan Minyak Atsiri. Jakarta: Penebar Swadaya.
Rohman, M. 2007. Isolasi dan Identikasi Senyawa Volatil dalam Bunga Kenanga (Cananga Odorata) dengan teknik Efleurasi. Skripsi. Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam. Universitas Islam Indonesia. Jogjakarta.
Sastrohamidjojo, H. 2002. Minyak Atsiri. Jogjakarta: Universitas Gajah Mada press.
Yuhono J.T. dan Suhirman, S. 2008. Status Pengusaha Minyak Atsiri dan Faktor-Faktor Teknologi Pasca Panen yang Menyebabkan Rendahnya rendemen Minyak. Penelitian. Balai Penelitian Tanaman Obat dan Aromatik